Verwijzing in seconden

DE COMFORT CLASS SUV

De Citroën C5 Aircross SUV is een SUV van de nieuwe generatie. Geïnspireerd door de wensen van zakelijke rijders worden een karaktervol design gecombineerd met een zee van ruimte, een ongekende flexibiliteit en een scala van technologieën. Het nieuwe topmodel van het merk biedt dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma een comfort en een flexibiliteit van ongekend niveau met belangrijke innovaties zoals de vering met Progressive Hydraulic Cushions® en de Advanced Comfort Seats waarmee u de Citroën C5 Aircross SUV zult ervaren als een echte Citroën. Hij kan ook op minder begaanbaar terrein uitstekend uit de voeten dankzij Grip Control met Hill Descent Assist en is voorzien van 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën van de nieuwste generatie.


COMFORT

Ontdek de Citroën C5 Aircross SUV in de video

Een chic en hoogwaardig design
Een chic en hoogwaardig design

De Citroën C5 Aircross SUV onderscheidt zich met zijn unieke, dynamische en elegante uitstraling. Met zijn grote bodemvrijheid van 230 mm, zijn grote wielen met een diameter van 720 mm en rondom beschermde carrosserie met Airbumps® is het een SUV met een robuust en beschermend karakter. De full led-koplampen en led 3D-achterlichten vormen een stijlvol element van het moderne design.

In het interieur profiteert u van een prettig hoge zitpositie en ervaart u in alles de hoogwaardige en verfijnde afwerking.

Ongeëvenaard comfort
Ongeëvenaard comfort

De Citroën C5 Aircross SUV is uitgerust met een vering met Progressive Hydraulic Cushions®, een exclusieve innovatie van Citroën die de demping van oneffenheden optimaliseert en voor een onovertroffen rijcomfort zorgt. Deze technologie is geïntegreerd in de wielophanging en is onderhoudsvrij. Daarnaast is hij uitgerust met meervoudig verstelbare Advanced Comfort Seats die garant staan voor een langdurig uiterst comfortabele zit dankzij een schuimvulling met een hoge dichtheid en een 15 mm dikke toplaag. Dankzij de massagefunctie ervaart u elke rit een eersteklas comfort. 

Een ruim en flexibel interieur
Een ruim en flexibel interieur

De Citroën C5 Aircross SUV heeft de grootste bagageruimte van zijn segment (580 l en te vergroten tot 720 l). Door een of meer van de achterstoelen neer te klappen kunt u voorwerpen met een lengte van maximaal 1,90 m achter in de auto vervoeren. Met de in twee hoogtes verstelbare laadvloer kunt u profiteren van een vlakke laadvloer of extra hoogte in de bagageruimte. De drie individuele en even brede neerklapbare achterstoelen met verstelling in lengterichting en van de hoek van de rugleuning zijn een unicum in het segment. Het interieur biedt ook 14 praktische opbergmogelijkheden met een totale inhoud van 33 liter.

20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën
20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën

De rijhulpsystemen van de Citroën C5 Aircross SUV vergroten onder alle omstandigheden de veiligheid tijdens het rijden. De Highway Driver Assist vormt een eerste stap in de richting van semi-autonoom rijden met een adaptieve cruise control met Stop & Go-functie en Lane Positioning Assist. Met de 6 connectiviteitstechnologieën, waaronder het Connect 3D-navigatiesysteem en de connectiviteitssystemen van Android Auto en Apple CarPlay, blijft u altijd verbonden met de buitenwereld.

Nieuwe automatische transmissie EAT8 en nieuwe Euro 6.2-motoren

Nieuwe automatische transmissie EAT8 en nieuwe Euro 6.2-motoren

Efficiënte motoren

De Citroën C5 Aircross SUV biedt keuze uit een gamma krachtige en efficiënte Euro 6.2-motoren in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak (BVM6) of de achttraps automatische transmissie EAT8:

  • 2 uitvoeringen met benzinemotor: PureTech 130 S&S BVM6 en PureTech 180 S&S EAT8
  • 3 uitvoeringen met dieselmotor: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8 en BlueHDi 180 S&S EAT8.

De achttraps automatische transmissie EAT8 schakelt uiterst soepel en maakt ten opzichte van de zestraps automatische transmissie EAT6 een 7% lager brandstofverbruik mogelijk.

 

NU OOK BESCHIKBAAR ALS EEN PLUG-IN HYBRIDE

De plug-in hybride versie van de Citroën C5 Aircross SUV is vanaf nu te bestellen!

De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid is Citroën's eerste plug-in hybride auto en het eerste model in het Low-Emission Vehicle offensief, wat zal leiden tot het aanbieden van geëlektrificeerde versies van elk model in het assortiment tegen 2025.Alle Citroën-auto's zijn geïnspireerd door haar klanten, en deze nieuwe hybride versie is geen uitzondering. Het behoudt alle sterke punten van de normale verbrandingsmotor voor lange reizen, terwijl u van de voordelen van elektrisch vermogen profiteert voor dagelijkse ritten.De Citroën C5 Aircross SUV Hybrid behoudt het ophangingssysteem van Citroën met Progressive Hydraulic Cushions en de Advanced Comfort-stoelen, en breidt het Citroën Advanced Comfort®-programma uit door zijn stille en naadloze besturings- en rijd gemak.

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid valt op met zijn CO2-uitstoot van minder dan 39 g/km gedurende een WLTP-cyclus en kan in elektrische modus werken met snelheden tot 135 km/u met een bereik van 50 km over een WLTP-cyclus *.

 

De afmetingen van de Citroën C5 Aircross SUV

Lengte

4500 mm

Breedte

1969/2099 mm

Hoogte

1654/1689 mm

Inhoud kofferbak

580 / 1630 m3

De afmeting van de breedte en hoogte is afhankelijk van de vorm van de carrosserie. De inhoud van de kofferbak is afhankelijk van de stand van de achterste stoelen.

TECHNOLOGIEËN

Ontdek de Citroën C5 Aircross SUV in de video

20 RIJHULPTECHNOLOGIEËN

Citroën C5 Aircross SUV Business: boek een proefrit

Boek proefrit

Heeft u een bedrijfswagen en wilt u de Citroën C5 Aircross SUV Business uitproberen? Ervaar het comfort, de unieke modulariteit en de nieuwste generatie technologieën van de Citroën C5 Aircross SUV Business dan nu door proefrit te boeken bij onze dealers. Ontdek de nieuwe ophanging met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort-stoelen!

OPTIMALISEER UW WAGENPARKBEHEER MET CITROËN EN FREE2MOVE

FREE2MOVE CONNECT FLEET

Free2Move Connect Fleet is het ideale dashboard om meer uit uw wagenpark te halen. U heeft real-time inzicht in uw voertuigen en daarmee grip op onder andere het verbruik, de locatie als ook het rijgedrag van uw medewerkers. Connect Fleet is interessant voor ieder type bedrijf, of u nu over 1 of 1000 voertuigen beschikt.

Schaft u zakelijk een nieuwe Citroën aan? Dan komt u in aanmerking voor 12 maanden gratis gebruik van Connect Fleet! Op deze manier kunt u kennis maken met het dashboard en direct besparen op de mobiliteitskosten van uw onderneming.

FREE2MOVE FLEET SHARING

Hoe vaak staan de poolauto’s van uw bedrijf stil op een dag? De kans is groot dat u nu meer betaalt voor zakelijke mobiliteit dan dat de auto’s daadwerkelijk gebruikt worden. Met Free2move Fleet Sharing maakt u gebruik van poolauto’s op een handige en efficiënte manier. Het deelbaar maken van poolauto’s zorgt voor lagere mobiliteitskosten en milieubewust gedrag van uw medewerkers. Met Free2Move Fleet Sharing verlaagt u de kosten van uw wagenpark en maakt u op een duurzame manier gebruik van mobiliteit.
Top