Verwijzing in seconden

COMFORTABEL, STIJLVOL EN VEELZIJDIG

ALS PLUG-IN HYBRID OF MET BENZINEMOTOR

De Nieuwe Citroën C5 X Business weet de elegantie van een berline en de dynamiek van een stationwagon te combineren met de hoge zitpositie van een SUV.

Bij deze auto wordt COMFORT met hoofdletters geschreven dankzij het Citroën Advanced Comfort®-programma. Het rijplezier, de soepele vering, de zachte Advanced Comfort Seats, het ontbreken van trillingen, het geluidscomfort: in het ruime interieur in lounge-stijl draagt alles bij aan een optimaal rijcomfort voor de bestuurder en passagiers.

De Nieuwe Citroën C5 X Business beschikt over de modernste rijhulpsystemen, slimme Connected Services en een nieuwe communicatie-interface met een 12 inch HD-touchscreen met spraakherkenning.

De Nieuwe Citroën C5 X Business is leverbaar met een plug-in hybride-aandrijflijn of met een benzinemotor. 

EEN AVANT-GARDISTISCH
SILHOUET
EEN AVANT-GARDISTISCH
SILHOUET

De Nieuwe Citroën C5 X Business onderscheidt zich nadrukkelijk van zijn tamelijk conventionele concurrenten.

 • De lange motorkap, de gestrekte vormen, de hoge taillelijn en de oplopende lijn boven de achterwielen geven hem een gedistingeerd en rank uiterlijk.
 • Dankzij de grotere bodemvrijheid en de grote wielen met een diameter van 720 mm is hij hoger dan een conventionele berline. Daardoor hebt u als bestuurder een uitstekend zicht op de weg, wat de veiligheid ten goede komt.
 • De nieuwe V-vormige lichtsignatuur van Citroën, met led-koplampen, accentueert zijn bijzondere silhouet.

ULTIEM
COMFORT
ULTIEM
COMFORT

Om u altijd een optimaal comfort te bieden, is de Nieuwe Citroën C5 X Business voorzien van:

 • Citroën-vering met Progressive Hydraulic Cushions®, voor een ultiem comfort en het befaamde vliegende-tapijteffect;
 • Advanced Comfort Seats met een dikkere toplaag van schuimmateriaal met hoge dichtheid voor een optimaal zitcomfort: betere demping van trillingen, een goede ondersteuning bij lange ritten en een lange levensduur;
 • Een grote bagageruimte die vergelijkbaar is met die van een stationwagon. Zo is de opening van de achterklep breed en rechthoekig, is de laaddrempel laag en beschikt u over een vlakke laadvloer als de achterbank is neergeklapt.

HOOGWAARDIGE
TECHNOLOGIEËN
HOOGWAARDIGE
TECHNOLOGIEËN

Met de nieuwe Citroën C5 X Business rijdt u veilig en comfortabel dankzij technologieën van de nieuwste generatie:

 • De voor het merk exclusieve Citroën Advanced Comfort®-vering waarmee u het vliegende-tapijteffect zult ervaren;
 • Rijhulpsystemen die dagelijks van pas komen;
 • Een volledig nieuwe, intuïtief werkende communicatie-interface. Deze interface kan met widgets worden gepersonaliseerd en biedt natuurlijk de nodige connectieve functies. U kunt uw favoriete apps en content weergeven op het instrumentenpaneel en het 12 inch touchscreen van de auto, en met de natuurlijk werkende spraakherkenning beschikt u over een echte personal assistant.

ALTIJD
CONNECTED
ALTIJD
CONNECTED

De Nieuwe Citroën C5 X Business biedt een uitgebreid pakket van Connected Services:

 • My Citroën Assist, een gratis nood- en pechhulpoproepservice die 24/7 beschikbaar is en die de locatie van de auto aan de hulpdiensten doorgeeft;
 • My Citroën Drive Plus, met de Connected Services TomTom Traffic en Gevarenzones. Hiermee beschikt u over onder andere verkeersinformatie in real time, een functie om tankstations of parkeerplaatsen te lokaliseren en een service die u onderweg met visuele waarschuwingen en geluidssignalen op de hoogte houdt van gevarenzones;
 • My Citroën Play Plus, dat compatibel is met Apple CarPlay™ en Android Auto. Hiermee kunt u de apps van uw smartphone gebruiken via het centrale touchscreen van de auto.

MOTOREN

Een Citroën C5 X die wordt opgeladen via een openbaar laadpunt

PLUG-IN HYBRIDE

De Nieuwe Citroën C5 X Plug-in Hybrid Business combineert dankzij de 81,2 kW sterke elektromotor alle voordelen van elektrisch rijden tijdens de dagelijkse kortere ritten met de actieradius van de PureTech 180 Stop & Start-benzinemotor. Ook lange afstanden kunt u dus probleemloos afleggen. Dankzij deze plug-in hybridetechnologie bedraagt de CO2-uitstoot slechts minimaal 29 g/km (WLTP).

De geëlektrificeerde automatische transmissie ë-EAT8 schakelt ongekend soepel en biedt veel rijplezier, mede dankzij het direct beschikbare koppel van 360 Nm.

Grijze Citroën C5 X, rijdend op een weg

BENZINE

De Nieuwe Citroën C5 X Business is voorzien van de PureTech 130 Stop & Start-motor. Een krachtige en efficiënte benzinemotor die aan de Euro 6.3-emissienorm voldoet, met een CO2-uitstoot vanaf 135 g/km (WLTP).

Voor nog meer souplesse en comfort wordt de Nieuwe Citroën C5 X Business geleverd met de automatische transmissie EAT8.

TECHNOLOGIE TEN DIENSTE VAN UW VEILIGHEID EN COMFORT

Zowel als Plug-in Hybrid als in de uitvoering met benzinemotor beschikt de Nieuwe Citroën C5 X Business over hoogwaardige technologieën die elke rit nog comfortabeler, zorgelozer en veiliger maken.

EXTENDED HEAD-UP DISPLAY

HEAD-UP DISPLAY VAN DE NIEUWSTE GENERATIE


De Extended Head-Up Display projecteert alle voor het rijden benodigde informatie in kleur en in groot formaat op de voorruit van de Nieuwe Citroën C5 X Business, in het blikveld van de bestuurder.
De bestuurder kan zo informatie over de rijsnelheid, de werking van de rijhulpsystemen, het Connect-navigatiesysteem en de media- en telefoonfuncties bekijken zonder de blik van de weg te hoeven wenden.

Met de stuurwieltoetsen kan de bestuurder de weergave instellen en aanpassen. Het innovatieve Extended Head-Up Display vergroot de veiligheid en maakt het rijden met de Nieuwe Citroën C5 X Business extra ontspannen.
Stuurwiel met daarop de hand van een persoon en head-up display van de Citroën C5 X
Een Citroën C5 X in een haarspeldbocht op een bergpas

ACTIVE CITROËN ADVANCED COMFORT®-VERING

EEN WERELDPRIMEUR


De Nieuwe Citroën C5 X Business is uitgerust met de Citroën Advanced Comfort®-vering. Deze innovatie van Citroën biedt hetzelfde vliegend-tapijteffect als de iconische Citroëns uit het verleden. Grote en kleine oneffenheden, drempels, dwarsrichels in het wegdek: alles wordt even soepel genomen.

De plug-in hybride-uitvoering gaat zelfs nog een stap verder met de Active Citroën Advanced Comfort®-vering. Dit systeem combineert de Progressive Hydraulic Cushions® met een actieve aansturing van de vering. De auto past de vering van elk wiel afzonderlijk aan, door deze afhankelijk van de omstandigheden meer of minder soepel te maken.
Sensoren lezen als het ware de oneffenheden in het wegdek en geven hun informatie door aan een computer die de vering in real time aanpast om de inzittenden een maximaal comfort te kunnen bieden. Naast de sensoren van het ESP gebruikt de actieve vering de wagenhoogtesensoren en de snelheidssensoren van de wielen om de carrosseriebewegingen en het rijtempo te analyseren.
De elektronische aansturing van de vering zorgt voor een perfect comfort op rechte wegen door alle oneffenheden moeiteloos glad te strijken, maar ook voor een uitstekende wegligging in bochten.
Afbeelding van het rijhulpsysteem Highway Driver Assist van de Citroën C5 X

RIJHULPSYSTEMEN

HIGHWAY DRIVER ASSIST


Het comfort van de Nieuwe Citroën C5 X Business wordt nog verder versterkt door rijhulpsystemen die het de bestuurder gemakkelijker maken.
Met de functie Highway Driver Assist neemt de auto een deel van de taken van de bestuurder over.
Nadat de bestuurder een snelheid van ten minste 30 km/h heeft ingesteld met de cruise control, registreert het systeem de positie van de auto binnen de rijstrook. De bestuurder hoeft vervolgens niet meer de snelheid en de koers van de auto te regelen.
De bestuurder moet wel beide handen op het stuurwiel houden, anders wordt de Highway Driver Assist uitgeschakeld. Hij kan op elk moment de controle over de auto weer overnemen.
Dit rijhulpsysteem is met name geschikt voor gebruik op autowegen en snelwegen.
Illustratie van de Rear Traffic Alert bij de Citroën C5 X

REAR TRAFFIC ALERT

Dit systeem detecteert tijdens het achteruitrijden voetgangers, motorfietsen, fietsen of voertuigen die mogelijk in de baan van de auto zouden kunnen komen. Dit met name in de stad erg handige systeem is een echt pluspunt voor de veiligheid.

Illustratie van de long range dodehoekbewaking bij de Citroën C5 X

LONG RANGE DODEHOEKBEWAKING

Dit systeem, dat bijzonder nuttig is op auto- en snelwegen, maakt de bestuurder door middel van een in de hoek van de buitenspiegel oplichtende oranje led attent op een voertuig in de dode hoek. De sensoren kunnen voertuigen tot wel 70 m achter de C5 X detecteren.

Illustratie van de functie Top 360 Vision bij de Citroën C5 X

TOP 360 VISION

Dit videosysteem helpt de bestuurder bij alle manoeuvres op lage snelheid. Het wordt automatisch geactiveerd als de achteruitversnelling wordt ingeschakeld, maar kan ook handmatig worden geactiveerd. Het gebruikt vier HD-camera's om een 360°-beeld van bovenaf van de omgeving van de C5 X weer te geven op het touchscreen.

Illustratie van het keyless entry and start-systeem bij de Citroën C5 X

PROXIMITY KEYLESS ENTRY AND START

Deze functie ontgrendelt automatisch de portieren als de bestuurder de C5 X nadert en vergrendelt ze als de bestuurder bij de auto vandaan loopt. De bestuurder hoeft alleen maar de sleutel op zak te hebben.

Illustratie van de Driver Attention Alert bij de Citroën C5 X

DRIVER ATTENTION ALERT

Deze functie bepaalt de mate van oplettendheid van de bestuurder aan de hand van afwijkingen in de koers ten opzichte van de rijstrookmarkeringen. Deze functie is met name effectief op auto- en snelwegen (snelheden boven de 65 km/h).

Illustratie van het Active Lane Departure Warning System bij de Citroën C5 X

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Dit systeem werkt met behulp van een camera die doorgetrokken en onderbroken rijstrookmarkeringen herkent. Als de auto een rijstrookmarkering nadert zonder dat de bestuurder de richtingaanwijzers heeft ingeschakeld, stuurt het systeem geleidelijk tegen om ervoor te zorgen dat de auto binnen de rijstrook blijft.

Illustratie van de grootlichtassistent bij de Citroën C5 X

GROOTLICHTASSISTENT

Dit systeem schakelt de verlichting automatisch over van dimlicht naar grootlicht en vice versa, afhankelijk van de aanwezigheid van tegenliggers of voorliggers. Het zorgt voor een optimale verlichting tijdens nachtelijke ritten.

Illustratie van de verkeersbordherkenning bij de Citroën C5 X

UITGEBREIDE VERKEERSBORDHERKENNING

Als de camera een verkeersbord met een snelheidslimiet heeft gedetecteerd, kan de bestuurder deze snelheid gebruiken als ingestelde snelheid van de cruise control of de snelheidsbegrenzer. Ook stopborden, borden "verboden in te rijden" en borden met een inhaalverbod worden gedetecteerd.

Naast de hierboven beschreven rijhulpsystemen beschikt de Nieuwe Citroën C5 X ook onder andere over Active Safety Brake, Collision Risk Alert, adaptieve cruise control met Stop & Go-functie en Trailer Stability Control.

SERVICES OM UW WAGENPARKBEHEER TE OPTIMALISEREN

DOOR CITROËN EN FREE2MOVE AANGEBODEN OPLOSSINGEN

FREE2MOVE CONNECT FLEET

Met behulp van de wagenparkbeheeroplossing Free2Move Connect Fleet kunt u online en in real time uw wagenpark in de gaten houden en ervoor zorgen dat de kosten van uw wagenpark zo laag mogelijk blijven.

FREE2MOVE FLEET SHARING

Met Free2Move Fleet Sharing biedt u uw medewerkers een digitale oplossing voor autodelen waarmee u de reiskosten van uw bedrijf kunt verlagen.

Top