Doorgaan
Technologieën van de Citroën-bedrijfswagens

CITROËN-BEDRIJFSWAGENS: CONNECTIVITEIT EN RIJHULPSYSTEMEN

Citroën laat zich al meer dan 100 jaar inspireren door professionele gebruikers om in de bedrijfswagens van het merk technologieën en voorzieningen te bieden die onder alle omstandigheden het gebruiksgemak vergroten. Onze bedrijfswagens zijn praktisch en functioneel dankzij de doeltreffende rijhulpsystemen en connectiviteitssystemen.

CITROËN-BEDRIJFSWAGENS: VEILIGHEIDS- EN RIJHULPSYSTEMEN

De Citroën-bedrijfswagens zijn ontworpen met uw veiligheid als prioriteit. Daarom zijn ze voorzien van praktische en functionele rijhulpsystemen die het rijden onder alle omstandigheden gemakkelijker, veiliger en extra ontspannen maken.

SURROUND REAR VISION

Een primeur!

De Citroën Berlingo Van is leverbaar met een voor bedrijfswagens uniek systeem: de technologie Surround Rear Vision die voor een onovertroffen zicht zorgt. Het 5 inch-kleurenscherm op de plaats van de binnenspiegel geeft de beelden van de twee camera's weer, zodat u in real time over drie overzichten van uw directe omgeving beschikt.

GRIP CONTROL

Het systeem Grip Control is een geperfectioneerde antispinregeling die de tractie van de aangedreven wielen verbetert door de aandrijving aan te passen aan het type ondergrond. Bij de Citroën Jumper heeft de Grip Control één modus die het comfort voor de inzittenden verbetert. Bij de Citroën Jumpy en Citroën Berlingo Van beschikt de Grip Control over verschillende te selecteren standen waarmee u de aandrijving kunt aanpassen aan het type ondergrond.

GRIP CONTROL MET HILL DESCENT ASSIST

De Citroën Berlingo Van en Citroën Jumper zijn uitgerust met het systeem Hill Descent Assist dat in steile afdalingen het wegglijden beperkt, zodat u de volledige controle over de auto kunt behouden.

MET TRAILER STABILITY CONTROL

De Trailer Stability Control, een functie van het ESP, detecteert bij auto's met een trekhaak slingerbewegingen van de aanhanger en grijpt in op de remmen van de auto om de aanhanger te stabiliseren.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Dit systeem detecteert met een camera de voorligger en houdt automatisch de van tevoren door de bestuurder ingestelde veilige afstand aan. Bij uitvoeringen met de stopfunctie, beschikbaar in combinatie met de EAT8-transmissie, kan de auto zelfs volledig tot stilstand worden gebracht.
LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM
Deze technologie detecteert met sensoren het per ongeluk overschrijden van een rijstrookmarkering als de bestuurder geen richting heeft aangegeven. Het systeem spoort de bestuurder vervolgens aan om terug te sturen. 
COLLISION RISK ALERT
Bij een dreigende aanrijding met een voorligger of een voetganger die zich op uw rijstrook bevindt, waarschuwt de Collision Risk Alert u met visuele signalen en geluidssignalen. 
ACTIVE SAFETY BRAKE
Deze veiligheidsfunctie beperkt de kans op een aanrijding. Het systeem werkt vanaf 5 km/h en kan voetgangers en stilstaande en rijdende objecten detecteren. Als er een aanrijding dreigt, wordt de bestuurder door het automatische noodremsysteem Active Safety Brake gewaarschuwd. Als de bestuurder niet reageert, remt het systeem de auto automatisch af. 
DRIVER ATTENTION ALERT
De technologie Driver Attention Alert bepaalt de mate van oplettendheid van de bestuurder aan de hand van afwijkingen in de koers ten opzichte van de rijstrookmarkeringen en waarschuwt de bestuurder indien nodig met een signaal. Deze veiligheidsfunctie komt vooral van pas op wegen met een snelheidslimiet van meer dan 50 km/h. 
HILL START ASSIST
De Hill Start Assist is een systeem dat voorkomt dat de auto ongewenst in beweging komt op een helling als het rempedaal wordt losgelaten. Het systeem werkt op hellingen van meer dan 3% en houdt de auto ongeveer 2 seconden op zijn plaats. U kunt op dat moment rustig uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatsen. 
SNELHEIDSLIMIETHERKENNINGS- EN SNELHEIDSADVIESSYSTEEM
Deze innovatieve technologie herkent verkeersborden met behulp van de camera aan de bovenzijde van de voorruit. Bij detectie van een verkeersbord met een snelheidslimiet kunt u deze snelheidslimiet instellen voor de cruise control of snelheidsbegrenzer, zodat u deze snelheid veilig aan kunt houden. Het systeem detecteert ook de borden "STOP", "Verboden in te rijden" en "Inhaalverbod". 
DODEHOEKBEWAKING
Dit vooral bij snelwegritten bijzonder nuttige bewakingssysteem maakt u door middel van een in de hoek van de buitenspiegel fel oplichtende oranje led attent op een voertuig dat zich in de dode hoek van de auto bevindt. 
HEAD-UP KLEURENDISPLAY
Dankzij deze veiligheidsverhogende innovatie kunt u de belangrijkste rijinformatie zien terwijl u gelijktijdig op de weg kunt blijven letten. Het systeem projecteert de actuele rijsnelheid en de adviessnelheid, de instelling van de snelheidsbegrenzer, de navigatieaanwijzingen en waarschuwingen van de Distance Alert op een speciaal transparant scherm dat zich in uw blikveld bevindt. 
PARKEERHULP VOOR, ACHTER EN ZIJKANT
Dit systeem informeert de bestuurder over de aanwezigheid van obstakels in de buurt van de auto door middel van markeringen die op het 8 inch touchscreen worden weergegeven en een geluidssignaal. 
ACHTERUITRIJCAMERA
Dankzij de haarscherpe visuele ondersteuning van de achteruitrijcamera worden uw dagelijkse parkeermanoeuvres kinderspel. Zodra u de achteruitversnelling inschakelt, ziet u op het 8 inch touchscreen een overzicht van wat zich achter de auto bevindt, met handige markeringen. 
GROOTLICHTASSISTENT
De grootlichtassistent schakelt de verlichting automatisch over van dimlicht naar grootlicht en vice versa, afhankelijk van de aanwezigheid van andere voertuigen. Dat maakt nachtelijke ritten extra ontspannen en veilig. 
BOCHTVERLICHTING
De bochtverlichting zorgt voor extra licht aan de binnenzijde van de bocht en verbetert zo het zicht en de veiligheid in bochten en op kruispunten. 

CITROËN-BEDRIJFSWAGENS: CONNECTIVITEITS- TECHNOLOGIEËN

Sos & assistance

De bestelwagens van Citroën zijn voorzien van hoogwaardige, praktische en geavanceerde technologieën. De Citroën Jumper is voorzien van een telematica-eenheid waarmee het wagenparkbeheer kan worden geoptimaliseerd. De Citroën Berlingo Van en Jumpy zijn uitgerust met de Citroën Connect Box, waarmee een noodoproep of pechhulpoproep kan worden verzonden. Hoe uw werkdag er ook uitziet, uw Citroën bedrijfswagen maakt hem gemakkelijker, onbezorgder en veiliger.

Connect-navigatie

De Citroën Berlingo Van en Citroën Jumpy zijn uitgerust met Citroën Connect Nav, een 3D-navigatiesysteem waarmee u beschikt over actuele verkeersinformatie, de locatie van tankstations en parkeergelegenheden en het actuele weerbericht.

Mirror screen

De Citroën Berlingo Van en Citroën Jumpy zijn leverbaar met Mirror Screen, een functie waarmee u onderweg via het touchscreen van de auto kunt profiteren van de compatibele apps en content op uw smartphone.