Doorgaan

OPERATIONAL LEASE

Operational lease is een financieringsvorm die vanwege zijn flexibiliteit bij veel bedrijven de voorkeur heeft.

EEN FLEXIBELE, AAN UW BEHOEFTEN AAN TE PASSEN OPLOSSING

U betaalt bij deze mobiliteitsoplossing vaste maandbedragen, waarmee u over nieuwe auto's voor uw bedrijf en services op maat beschikt, met behoud van uw liquiditeit en zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de inruil.

Met operational lease kunt u, ongeacht de branche waarin uw bedrijf actief is, de grootte van het wagenpark en uw behoeften, de te betalen maandbedragen afstemmen op uw budget.

 

U hebt de volgende keuzemogelijkheden:

    ● De looptijd van het contract, van 12 tot 60 maanden.

    ● Het kilometrage dat past bij uw gebruik, van 20.000 tot 200.000 km.

    ● Services op maat.

 

Uw contract kan op elk moment worden aangepast, afhankelijk van het werkelijke gebruik van de auto. Aan het einde van de looptijd van het leasecontract hebt u twee opties:

    ● Een leasecontract afsluiten voor een nieuwe auto.

    ● De auto inleveren.

 

ONTDEK LEASYS

De leasemaatschappij van de stellantis-groep

Leasys is het onderdeel van de Stellantis-groep dat met operational lease voorziet in de mobiliteitsbehoeften van bedrijven. Bij Leasys kunt u nieuwe bedrijfs- of personenauto's leasen die u naar uw wensen kunt laten voorzien van extra uitrusting of kunt laten aanpassen of ombouwen: tot bedrijfsauto omgebouwde personenauto's, auto's voor professioneel personenvervoer, enz.

U kunt profiteren van allerlei services die u het leven makkelijker maken.

MEER DAN ALLEEN MAAR LEASE

Onderhoudscontract

Afhankelijk van het gekozen niveau dekt het Citroën Servicecontract tegen een vast bedrag de volgende services: garantieverlenging, onderhoud, pechhulpverlening, de vervanging van slijtagedelen en mobiliteitsoplossingen die ervoor zorgen dat uw bedrijfsactiviteiten geen gevaar lopen.

Het onderhoudscontract kan worden aangevuld met:

    ● Vervangend vervoer;

    ● Een winterbandenservice.

Pechhulpverlening

Met Citroën Assistance is er bij pech binnen een uur hulp ter plaatse, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Voor een eventuele berging hoeft u niet te betalen.

Wanneer u een Citroën Servicecontract hebt afgesloten of uw auto nog onder garantie is en niet ter plaatse of nog dezelfde dag gerepareerd kan worden, vergoeden wij voor u een hotelovernachting of vervangend vervoer.

 

Verzekering tegen kapitaalverlies

Hiermee bent u optimaal verzekerd bij diefstal of total loss van uw auto.

De verzekering tegen kapitaalverlies dekt het verschil tussen de in het contract voorziene vergoeding voor het opzeggen van het contract en de door de expert bepaalde waarde die door uw verzekeraar wordt uitgekeerd. Met deze service kan een nieuw leasecontract worden aangegaan zonder dat u iets hoeft bij te betalen.

Uw wagenpark in een oogopslag

Met onze tool Interparc kunt u online uw wagenpark monitoren en beheren. In enkele muisklikken kunt u:

● Al uw wagenparkoverzichten en fiscale gegevens exporteren;

● Reageren bij afwijkende kilometrages, als er onderhoud of een APK moet worden ingepland of als een auto aan vervanging toe is.

Ontdek ook:

    ● Interparc Connect Management, een online wagenparkbeheerservice waarmee u uw wagenpark nog beter kunt beheren dankzij de in real time doorgegeven gegevens van uw auto's.

    ● Fleet Sharing, een autodeelsysteem waarmee u auto's aan uw medewerkers ter beschikking kunt stellen die ze via hun smartphone of een badge kunnen ontgrendelen.

Tankpas

Met de tankpas kunt u in Nederland en verschillende andere Europese landen betalen voor het tanken van brandstof. Dat scheelt onderweg tijd en brandstofdeclaraties zijn niet meer nodig. U kunt het brandstofverbruik bijhouden en alles regelen met behulp van de gegevens die u van de oliemaatschappij ontvangt. Een doeltreffende manier om uw kostenadministratie te vereenvoudigen, fraude te voorkomen en uw kosten in de hand te houden.

 

Overige services

Aanvullend op een operational-leasecontract kunnen bedrijven gebruikmaken van verschillende andere services:

 ● Digitaal beheer van verkeersboetes voor het eenvoudig bijhouden en afhandelen ervan.

 ● Haal- en brengservice, waarmee u tijd uitspaart doordat u of een medewerker de auto niet meer zelf naar de werkplaats hoeft te brengen voor onderhoud/reparaties aan uw auto, het wisselen van banden of de APK. Bovendien kan de auto bij u worden afgeleverd aan het begin van het contract of worden opgehaald aan het einde van het contract.

● Service aan de bestuurder: de bestuurders kunnen voor al hun vragen terecht bij Free2Move Lease, zodat het werk van de wagenparkbeheerders wordt vergemakkelijkt.

Eén gratis telefoonnummer: 0 800 215 300 (gratis nummer + gratis service).