DOORGAAN

NIEUWE CITROËN C5 X BUSINESS EN C5 X PLUG-IN HYBRID BUSINESS

 
De Nieuwe Citroën C5 X Business beschikt over de modernste rijhulpsystemen, slimme Connected Services en een nieuwe communicatie-interface met een 12 inch HD-touchscreen met spraakherkenning.
De Nieuwe Citroën C5 X Business is leverbaar met een Plug-in Hybrid-aandrijflijn of met een benzinemotor.

EEN RUIME EN VEELZIJDIGE HATCHBACK

ELEGANTIE EN COMFORT IN ECHTE CITROËN-STIJL

EEN AVANT-GARDISTISCH SILHOUET

De Nieuwe Citroën C5 X Business onderscheidt zich nadrukkelijk van zijn tamelijk conventionele concurrenten.

 • De lange motorkap, de gestrekte vormen, de hoge taillelijn en de oplopende lijn boven de achterwielen geven hem een gedistingeerd en rank uiterlijk.
 • Dankzij de grotere bodemvrijheid en de grote wielen met een diameter van 720 mm is hij hoger dan een conventionele berline. Daardoor hebt u als bestuurder een uitstekend zicht op de weg, wat de veiligheid ten goede komt.
 • De nieuwe V-vormige lichtsignatuur van Citroën, met led-koplampen, accentueert zijn bijzondere silhouet.

ULTIEM COMFORT

Om u altijd een optimaal comfort te bieden, is de Nieuwe Citroën C5 X Business voorzien van:

 • Citroën-vering met Progressive Hydraulic Cushions®, voor een ultiem comfort en het befaamde vliegende-tapijteffect;
 • Advanced Comfort Seats met een dikkere toplaag van schuimmateriaal met hoge dichtheid voor een optimaal zitcomfort: betere demping van trillingen, geen neiging tot doorzakken bij lange ritten en een lange levensduur;
 • Een grote bagageruimte die vergelijkbaar is met die van een stationwagon. Zo is de opening van de achterklep breed en rechthoekig, is de laaddrempel laag en beschikt u over een vlakke laadvloer als de achterbank is neergeklapt.

HOOGWAARDIGE TECHNOLOGIEËN

Met de nieuwe Citroën C5 X Business rijdt u veilig en comfortabel dankzij technologieën van de nieuwste generatie:

 • De voor het merk exclusieve Citroën Advanced Comfort®-vering waarmee u het vliegende-tapijteffect zult ervaren;
 • Rijhulpsystemen die dagelijks van pas komen;
 • Een volledig nieuwe, intuïtief werkende communicatie-interface. Deze interface kan met widgets worden gepersonaliseerd en biedt natuurlijk de nodige connectieve functies. U kunt uw favoriete apps en content weergeven op het instrumentenpaneel en het 12 inch touchscreen van de auto, en met de natuurlijk werkende spraakherkenning beschikt u over een echte personal assistant.

ALTIJD CONNECTED

De Nieuwe Citroën C5 X Business biedt een uitgebreid pakket van Connected Services:

 • My Citroën Assist, een gratis nood- en pechhulpoproepservice die 24/7 beschikbaar is en die de locatie van de auto aan de hulpdiensten doorgeeft;
 • My Citroën Drive Plus, met de Connected Services TomTom Traffic en Gevarenzones. Hiermee beschikt u over onder andere verkeersinformatie in real time, een functie om tankstations of parkeerplaatsen te lokaliseren en een service die u onderweg met visuele waarschuwingen en geluidssignalen op de hoogte houdt van gevarenzones;
 • My Citroën Play Plus, dat compatibel is met Apple CarPlay™ en Android Auto. Hiermee kunt u de apps van uw smartphone gebruiken via het centrale touchscreen van de auto.

MOTOREN

PLUG-IN HYBRID OF BENZINE

De Nieuwe Citroën C5 X Plug-in Hybrid Business combineert dankzij de 81,2 kW sterke elektromotor alle voordelen van elektrisch rijden tijdens de dagelijkse kortere ritten met de actieradius van de PureTech 180 Stop & Start-benzinemotor. Ook lange afstanden kunt u dus probleemloos afleggen. Dankzij deze plug-in hybridetechnologie bedraagt de CO2-uitstoot slechts minimaal 29 g/km (WLTP).


De geëlektrificeerde automatische transmissie ë-EAT8 schakelt ongekend soepel en biedt veel rijplezier, mede dankzij het direct beschikbare koppel van 360 Nm.

De Nieuwe Citroën C5 X Business is voorzien van de PureTech 130 Stop & Start-motor. Een krachtige en efficiënte benzinemotor die aan de Euro 6.3-emissienorm voldoet, met een CO2-uitstoot vanaf 135 g/km (WLTP).
Voor nog meer souplesse en comfort wordt de Nieuwe Citroën C5 X Business geleverd met de automatische transmissie EAT8.

TECHNOLOGIE

TEN DIENSTE VAN UW VEILIGHEID EN COMFORT

Zowel als Plug-in Hybrid als in de uitvoering met benzinemotor beschikt de Nieuwe Citroën C5 X Business over hoogwaardige technologieën die elke rit nog comfortabeler, zorgelozer en veiliger maken.

REVIEWS OP CITROËN ADVISOR OVER DE NIEUWE C5 X EN C5 X PLUG-IN HYBRID

Gemiddelde beoordeling
5/5
1 Resultaat gegeven sterren5
0 Resultaat gegeven sterren4
0 Resultaat gegeven sterren3
0 Resultaat gegeven sterren2
0 (1) ster

Citroën
Advisor

Disclaimer 

WAGENPARKBEHEER

DOOR CITROËN EN FREE2MOVE AANGEBODEN OPLOSSINGEN

Free2Move, een merk van de Stellantis-groep, biedt een uitgebreid pakket oplossingen om te voldoen aan de mobiliteitsbehoeften van zakelijke klanten.