Doorgaan
Nieuwe Citroën C5 Aircross HYBRID Business

NIEUWE CITROËN C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID

Ultiem comfortabel rijden

De Plug-in Hybrid-aandrijflijn van de Nieuwe Citroën C5 Aircross vergroot het rijplezier. Hij koppelt de voordelen van het gebruik van de elektrische rijmodus voor dagelijkse ritten (actieradius van tot wel 55 km volgens de WLTP-cyclus) aan de onbeperkte actieradius van een benzinemotor bij langere ritten.

Met de Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid kunt u profiteren van een korting op de motorrijtuigenbelasting.
NUL CO2-UITSTOOT EN NUL GELUID
 • In de elektrische rijmodus rijdt de Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid geruisloos, trillingsvrij en milieuverantwoord met een CO2-uitstoot van 0 g/km.
 • In deze modus hebt u toegang tot milieuzones die gesloten zijn voor auto's met een verbrandingsmotor.  
 • Op het accupakket van 13,2 kW krijgt u 8 jaar of 160.000 km garantie, waarbij een minimale laadcapaciteit van 70% wordt gegarandeerd.
 
100% EFFICIËNT RIJDEN
 • Bij de Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid wordt de 180 pk PureTech-benzinemotor gekoppeld aan de automatische transmissie EAT8 en een elektromotor met een vermogen van 81,2 kW (110 pk). Het systeemvermogen bedraagt 225 pk.
 • Dankzij het direct beschikbare koppel van 360 Nm kunt u op elk moment soepel en snel accelereren.
 
DAGELIJKS OPLADEN
 • Voor de Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid zijn er verschillende gebruiksvriendelijke en praktische oplaadmogelijkheden.
 • Het opladen gaat het snelst via een wallbox. In combinatie met de standaard Mode 3-kabel kunt u uw auto via een wallbox in minder dan 2 uur volledig opladen als uw auto is voorzien van de optionele geïntegreerde lader van 7,4 kW.
 • Wij raden u aan uw Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid elke dag op te laden om optimaal te profiteren van zijn gebruiksmogelijkheden.
 

REVIEWS OP CITROËN ADVISOR OVER DE NIEUWE C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

6 Alle reviews
Gemiddelde beoordeling
4.5/5
4 Resultaat gegeven sterren5
1 Resultaat gegeven sterren4
1 Resultaat gegeven sterren3
0 Resultaat gegeven sterren2
0 (1) ster

Citroën
Advisor

Disclaimer 

Bekijk alle reviews

HET Ë-COMFORT VAN PLUG-IN HYBRID

De veelzijdige Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid combineert dankzij de 81,2 kW sterke elektromotor alle voordelen van 100% elektrisch rijden bij de dagelijkse kortere ritten (elektrische actieradius van tot wel 55 km volgens de WLTP-cyclus) met de actieradius van de PureTech 180 Stop & Start benzinemotor. Ook lange afstanden kunt u dus probleemloos afleggen. De geëlektrificeerde 8-traps automatische transmissie ë-EAT8 heeft een aangepast schakelprogramma voor nog soepeler en prettiger rijden. Er is keuze uit twee modi voor regeneratief remmen: Drive (stand D) en Brake (stand B). In de Brake-modus, die dynamischer werkt, wordt meer energie teruggewonnen als de bestuurder remt of het gas loslaat.

3 RIJMODI

Een ideaal geplaatste keuzeschakelaar op de middenconsole

Op de middenconsole van de Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid is de keuzeschakelaar voor de rijmodus aangebracht. U kunt kiezen uit 3 modi:

 • Electric: De auto rijdt 100% elektrisch tot een snelheid van maximaal 135 km/h. Hierbij ervaart u een totale geruisloosheid en een ongekende souplesse. U beschikt over een elektrische actieradius van tot wel 55 km (WLTP-cyclus).
 • Hybrid: In deze modus wordt de aandrijving door de elektromotor en/of de verbrandingsmotor automatisch geregeld voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.
 • Sport: De auto levert optimale prestaties doordat de elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt, zodat u desgewenst kunt beschikken over het totale systeemvermogen van 225 pk en een totaal koppel van 360 Nm.

BELANGRIJKSTE FACTOREN DIE DE ACTIERADIUS VAN UW AUTO BEÏNVLOEDEN

DE SNELHEID
Bij 130 km/h neemt de elektrische actieradius van de Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid met de helft af vergeleken met de WLTP-actieradius. 
DE TEMPERATUUR
De weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius van uw auto. Het gebruik van de verwarming of airconditioning kost namelijk energie. 
DE RIJSTIJL
Door soepel en schokvrij te rijden optimaliseert u de actieradius van het accupakket van uw Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid. 
DE BELADING VAN DE AUTO
Het vervoeren van voorwerpen op het dak of van zware lading heeft ook invloed op het verbruik van uw Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid. 

BEREKEN DE ACTIERADIUS VAN UW NIEUWE C5 AIRCROSS PLUG-IN HYBRID

Bekijk wat de actieradius van uw Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid is afhankelijk van de rijsnelheid, de temperatuur en uw rijstijl.

MODUS "LADEN"

Eenvoudig en praktisch

De Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid kan heel eenvoudig worden opgeladen:

Achter de klep van de laadaansluiting, in het linker achterspatbord van de auto, bevindt zich een controlelampje dat de status van het laadproces aangeeft. Het opladen kunt u ook op afstand volgen via de My Citroën-app.
Via het touchscreen of de My Citroën-app kunt u het opladen van de auto programmeren om zo te kunnen profiteren van het dalurentarief.
De laadkabels kunnen worden opgeborgen in een speciale opbergruimte onder de vloer van de bagageruimte.

LAADOPLOSSINGEN

Gemakkelijk dagelijks opladen

De Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid kan op verschillende manieren worden opgeladen:
 

 • Via een normaal stopcontact wordt het accupakket in ca. 7 uur opgeladen.
 • Via een wallbox van 32 A in combinatie met de optionele lader van 7,4 kW kost het opladen minder dan 2 uur. U vindt wallboxen op de openbare weg en in sommige parkeergarages, maar u kunt ook een wallbox bij u thuis laten installeren.
   

100kW-laadpunten zijn niet geschikt voor de Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid.
 

De installatie van een wallbox bij u thuis kan door Citroën worden geregeld, in samenwerking met 50five by ENGIE.

BEKIJK WAT DE LAADTIJD VAN UW NIEUWE C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID IS

Bekijk wat de laadtijd is van uw Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid afhankelijk van de verschillende beschikbare oplaadmogelijkheden.

INTUÏTIEVE INTERFACES

Te personaliseren digitaal instrumentenpaneel en nieuw touchscreen

De Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Plug-in Hybrid beschikt over schermpagina's die specifiek zijn voor elektrisch rijden:

 • Op het digitale instrumentenpaneel worden de laadtoestand en de actieradius van het accupakket, de vermogensmeter en de energiestromen weergegeven.
 • Op het 10 inch touchscreen kunnen de werkingsstatus van het systeem en de instellingen voor het geprogrammeerd opladen van het accupakket en de voorverwarming/-koeling van het interieur worden weergegeven. En daarnaast ook de instellingen van de functie eSave, waarmee u een bepaalde elektrische actieradius achter de hand kunt houden voor later gebruik.

APPS

Handige connected services die dagelijks van pas komen

My Citroën-app

Via uw smartphone waarop de My Citroën-app is geïnstalleerd kunt u de laadtoestand en de resterende actieradius van uw Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid checken. U kunt er ook het opladen mee programmeren en de voorverwarming/-koeling mee instellen.

Free2move-app

Via de Free2Move-app kunt u de service Charge My Car gebruiken. Hiermee hebt u toegang tot meer dan 260.000 laadpunten in Europa. Bovendien wordt de locatie van voor uw Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid geschikte laadpunten op de app weergegeven.

VIND COMPATIBELE LAADPUNTEN

Ontspannen reizen met de nieuwe Citroën C5 aircross suv plug-in hybrid

U kunt altijd op de kaart de locatie van voor uw Nieuwe Citroën C5 Aircross Plug-in Hybrid geschikte laadpunten in uw omgeving of op uw route weergeven.